SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Damernas Hemsida
Träningstider
Måndagar 19:30-21:00
Onsdagar  19:30-21:00
Mot en ny säsong för damlaget
2020-04-22 11:26

Sedan tidigare är det klart att vår damtränare, Nicole Åström stannar kvar ytterligare ett år.

Hur vill du själv sammanfatta året som har gått?
-Det har varit en tung säsong som inte alls blivit som det var tänkt. Juniorerna har fått ta en stor roll och tanken var att det skulle slussas in försiktigt i senior sammanhang. Dom har gjort det otroligt bra och dom har växt med rollen som fått. Vi har haft klent med seniorspelare och det har gjort att juniorerna har fått gå tungt. De vi får ta med oss från denna säsong är att det fortfarande finns en go känsla i gänget. Vi visste att säsongen skulle bli tung men mot slutet såg vi fina resultat. Vi hittade ett försvarsspel som vi kände oss trygga i som ständigt blev bättre, men i anfallsspelet har vi varit för små och lätta. Vi började utnyttja det vi ska göra, farten, och när den var med oss fick vi även fina resultat den vägen. Men ett lärorikt år för mig framförallt och jag har en härlig känsla inför kommande säsong.

Hur ser det ut framöver? Några nyförvärv på gång?
- I nuläget är det svårt att säga hur det kommer se ut. Vi vill jobba vidare med dem som gjort jobbet denna säsong och kanske förstärka med några rutinerade spelare. Men i dagsläget kan jag inte säga mer än så.

Du hoppade in och spelade några matcher som spelande tränare, kommer du att fortsätta det?
-Om det bara vore några. Vi såg att vi var för tunna på 9 meter med få spelare och dom som fanns fick gå alldeles för tungt. Tanken var aldrig att jag skulle spela och det är tufft att sitta på 2 stolar för både mig och spelarna. Det har också gjort att jag inte kunnat fokusera helhjärtat på att utveckla individen och se saker som jag normalt kanske ser under match. Men Johannes har dragit ett jättelass för mig och stöttat på ett otroligt sätt. Så detta var endast en nödlösning som tyvärr varade för länge. Nästa säsong ska jag hålla mig där jag
hör hemma, skrikandes på bänken.

Hur ser spelartruppen ut?
-Den är så gott som intakt förutom några som valt att sluta, vissa känner att dom behöver hitta tillbaka till glädjen och suget efter handboll. Och det förstår jag till 100% för det har varit tufft. Men i övrigt ser den likadan ut än så länge.

Hur ser det ut framöver med träning/matcher?
-Just nu är vi inne i första delen av försäsongen. Vi löper och kör uppbyggnad. Förhoppningen är att vi ska kunna köra 3 träningar under del två varav ett pass i hall. Men i dagsläget är det svårt att säga hur det kommer se ut med rådande situation.

Vad behövs för att få ett bättre resultat kommande säsong?
-Dels behöver jag göra det som varit tanken från början. Fokusera på att utveckla individen och kollektivet och gå in mycket mer på detaljer. Det har hamnat i skymundan då jag även varit tvungen att fokusera på att prestera på planen. Sen måste vi ha större fokus på träning och hitta ett upplägg som fungerar för oss som lag. Vi ska fortsätta jobba med farten i första och andrafas på ett annorlunda sätt och utnyttja det vi är bra på bra. Springa och jobba offensivt bakåt.

Vi önskar Nicole och laget stort lycka till.

Spelade matcher
Sön 1/11 13:00
Lör 3/10 14:00
15 - 23
Lör 26/9 15:00
32 - 11
Sön 15/3 13:00
20 - 18
Lör 29/2 16:00
17 - 28
Lör 22/2 16:00
26 - 11
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
IK Lågan Hörby, 09/04 13:38 
IK Lågan Hörby, 30/03 18:15 
IK Lågan Hörby, 24/03 14:02 
IK Lågan Hörby, 21/02 13:33 
IK Lågan Hörby, 19/02 10:04 
IK Lågan Hörby, 17/02 10:39 
 
Facebook
Huvudsponsorer
Folkspel
Gräsroten
Sponsorhuset