Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Protokoll från föräldramötet 200910
2020-09-13 14:57

Protokoll föräldramöte IK Lågan P07/08 200910


Information:


* Matchkläder

Samtliga spelare kommer att få nya matchtröjor. Samma shorts som förra säsongen. 


* Förhållningsregler covid 19

Fortsatta restriktioner (t ex inga föräldrar på träningarna, dusch hemma efter träning mm). Matcher kommer förhoppningsvis att spelas. Ej helt klart hur det blir, men antagligen begränsat med publik, ingen kiosk, dusch hemma mm. På bortamatcher kommer antagligen 5 personer (de som kör spelarna dit) att tillåtas gå in förutom tränare/lagledare.


* Målvaktsträning

Mattias Schildt och Rasmus Rosén kommer antagligen att köra igång med regelbunden målvaktsträning i höst. Mer info kommer!


* Lagfoto 

Torsdag v. 39 kl 19.30 ska laget fotas. Linda skickar ut mer info om det inom kort. Antagligen utgår träningen den dagen. Hinner vi inte få de nya matchtröjorna tar Linda med de gamla till fotograferingen.


* Newbody-försäljning

De flesta har fått kataloger. Försäljningen håller på till den 8/10. Leverans veckan efter. Följ länken i tidigare utskick för att lägga in beställningar.


* Laget 

För närvarande 17-19 spelare. Linda som lagledare, Henrik, André och Ida som tränare.


* Funktionärer

Vi behöver minst 2 funktionärer per seriespelande lag. Utbildning för funktionärer 23/9 18.00-21.30. Linda skickar vidare mail med länk att anmäla sig till den. För närvarande har vi följande funktionärer/intresserade: Diana, Linda, Eva, Peter, Kees Jan.


* Kiosken

Kiosken kommer ej att vara öppen i höst.


Diskussion


* Stämningen i laget

Det kom fram på mötet att en del känner att det finns en orättvisa inom laget. Vissa får spela mer än andra mm. Laget har upplevts uppdelat med ett “A-lag” och ett “B-lag”. Det har funnits/finns en rädsla för att göra fel. Man kan bli tråkad om man missar, man är rädd för att bli utbytt och/eller bli flyttad till annan position på plan. Spelarna har fasta positioner på planen. Tränarna frågar dem ofta var de vill spela, men de flesta vill vara kvar på “sin position”. Behöver pushas mer för att våga testa.


Tankar om detta: Vi måste skapa trygghet i laget. Viktigt att ha nolltolerans när det gäller tråkiga kommentarer mm. Killarna ska känna att det är ok att göra fel. De ska uppmuntras till att testa olika positioner både på träningar och på match. Få spela lika mycket viktigt! Olika konstellationer får starta! Inte “de bästa” som alltid får börja på plan. Föräldrarna upplever inte att alla har fått spela lika mycket. Har också varit väldigt positionsbundet. Blå linjen viktig! Ta upp igen! Få med killarna i diskussionen - hur vill de ha det? Alla måste våga lyfta saker i tid så att det finns chans till förbättring.


Trygghetsgrupp bland föräldrarna: Linda (Nelis) och Linda (Tim) intresserade. Hitta på aktiviteter utanför plan för att skapa gemenskap och samhörighet.


Be Marina (ungdomsansvarig) att prata om Blå linjen med killarna. Linda kollar upp det!


Lämna ut enkät till killarna där de får svara på frågor om laget och hur de upplever det? Linda tar det med Marina!


* Beteende på plan

Ibland “tappar spelare huvudet” på plan vilket påverkar hela laget. Vid dåligt beteende mot domare, medspelare eller motspelare på plan är föräldrarna överens om att spelaren bör bytas ut! Det är enda sättet att komma tillrätta med detta.


* Fekke som extra tränare

Fekke (Abbes pappa) var med som tränare vid några tillfällen förra säsongen. Han kan tänka sig att göra det även denna säsong om vi lyckas få lite bättre samsyn på hur vi vill utveckla laget. Mycket fokus på att utveckla killarna både som personer och som spelare. Flytta runt killarna mer istället för fasta positioner. Alla ska våga testa och våga göra fel.


* Seriespel

Fortfarande oklart hur det bli i höst. Vi har anmält två 07-lag men måste kanske dra ur ett. Vi är för många för ett lag men för få för två. Ska vi ha två lag i serie behöver vi vara fler funktionärer! Med två lag blir det mer speltid men en del kommer behöva spela två matcher/helg. Inga fasta lag i så fall utan alla roterar och spelar i båda lagen. Med ett lag kommer vi få ha ett rullande schema där några står över varje match. Henke kollar med Johannes hur länge vi kan vänta med att fatta beslut kring detta. Linda skickar ut info så fort vi vet hur det blir.


* Materialansvarig?

Ingen i laget intresserad av det uppdraget.


* Avlastning lagledare

Joakim (Frank) är gärna med och avlastar som lagledare om det behövs. Bara att höra av sig! Har redan fixat med bingolotter mm.* Få in pengar till lagkassan

 • Peter (Gustav) fixar med Jokerlotteri.

 • Diana (Melker) kollar med Frida om vi kan sälja potatis. Positivt besked där! Vi får uppdraget i höst om vi vill! Bra pengar till lagkassan (5500kr sist) så det försöker vi göra!

 • Toa-/hushållspapper? Cilla (Jesper) kollar!


* Uppföljningsmöte

Vi försöker ha ett nytt möte om ca 2 månader (mitten på november) för att följa upp stämningen i laget mm. Linda skickar ut info när det närmar sig!Vid datorn: Linda Huszár


Hösten 2020
2020-08-16 12:21

Hej allihop!

Nu börjar det äntligen dra ihop sig för lite handboll igen! Början av denna säsong kommer ju bli lite speciell pga covid 19 som fortfarande härjar, men vi hoppas ju att det framöver ska flyta på och på sikt återgå till ”det normala”. Här kommer en massa info som jag ber er alla att läsa! Jag kommer lägga allt på hemsidan också ifall någon skulle råka bli av med mailet och vill läsa igen.


Uppstart/träningstider

Våra träningstider i höst är: tisdagar 18.00-19.30 och torsdagar 17.00-18.30. Eftersom många av våra spelare är blivande årskurs 7-elever som ska på skolläger v. 35 kör vi första träning torsdagen den 20/8 kl 17.00. Vi samlas utanför Lågehallen ombytta och klara med löpskor och tar en runda ute först, innan vi går in i hallen och kör vanlig träning. Medtag alltså både ute- och inneskor!


Förhållningsregler med anledning av covid 19

Det är viktigt att vi hjälps åt att följa de förhållningsregler som är bestämda för att minska smittspridningen. Läs info nedan:

Nedan följer de restriktioner som gäller i Lågehallen tillsvidare med anledning av Covid-19.

 1. Ombyte sker hemma. Endast skor byts i omklädningsrummen.
 2. Vid sjukdom eller sjukdomssymptom stannar man hemma.
 3. Planera träningar utifrån så lite kroppskontakt som möjligt.
 4. Följ de allmänna hygienråden som finns från FHM.
 5. Vattenflaskor delas ej med andra, dess fylls på hemma.
 6. I omklädningsrummen finns möjlighet att tvätta händerna.
 7. Innan man går in i hallen ska det andra laget vara ute. Tills det är tomt väntar man i omklädningsrummet.
 8. Om möjligt var ute under hela eller delar av träningen, antigen med hela eller halva gruppen.
 9. Inga föräldrar ska gå in i anläggningen, hämtning och lämning sker utanför entrén.

Seriespel

Eftersom vi för närvarande har fler 07or än 08or i truppen är tanken att vi har två 07-lag (P13) i seriespel, ett i B och ett i C. Detta är baserat på de spelare som finns i laget just nu. Om ni vet redan nu att ert barn inte kommer att fortsätta med handbollen i höst vänligen meddela detta snarast via mail/sms så att vi får möjlighet att tänka om om det behövs! 


Serien drar förhoppningsvis igång redan 26-27/9, förutsatt att det inte blir någon ändring pga covid 19.


Gemensamt läger

Det finns ett gemensamt träningsläger inplanerat för spelare födda 2005-2008 söndagen den 6/9. Om ni inte redan har gjort det så gå in på hemsidan och anmäl ert barn till det! Två vuxna/lag behöver vara med på lägret så det är bra om någon av er föräldrar kan ställa upp på det. Någon av oss tränare eller lagledare kommer också att vara med. Även ni vuxna anmäler er på hemsidan. Maila gärna mig om ni kan/vill vara med så att jag har koll på om vi är tillräckligt många eller om fler behövs.


Funktionärer/kioskansvarig

Vi har redan 3 funktionärer kopplade till våra lag (Peter, Eva, Kees) men vi skulle behöva en till då det ska vara 2st/seriespelande lag. Finns det någon mer som kan ställa upp? Hör av er till mig isåfall! Den 23/9 kl 18.00-21.30 är det utbildning för funktionärerna. Jag tror att ni anmäler er själva till det (via länk i mail från Johannes). Hör av er till mig annars.


Kioskansvarig är Ronny som kommer att lägga schema OM kiosken kommer att öppnas på sikt. 


Matchkläder

Jag ville få in matchkläderna innan sommaren för inventering. Jag fick från många men jag saknar fortfarande en hel del matchkläder! Dessa måste jag ha snarast! Många av våra spelare kommer att behöva större storlekar i höst och för att hinna fixa med det innan matchstart måste jag ha ALLA matchkläder.


Som det ser ut nu har jag: samtliga målvaktströjor + utetröja nr: 2, 4, 5, 7, 8, 9, 10, 11, 17, 19, 20, 21, 27 + tillhörande shorts. Har ni inte lämnat än: lägg tröja + shorts i min brevlåda på Skräddarevägen 3 INNAN första träning eller meddela mig om ni inte har möjlighet att hinna det.


Föräldramöte

Torsdagen den 3/9 räknar vi med att ha en uteträning i Karnas kombinerat med föräldramöte. Mer info kommer! Har ni något särskilt ni vill ta upp på mötet så maila/smsa gärna i förväg. Fundera gärna på sätt att få in pengar till lagkassan innan mötet så att vi kan bestämma kring det då.


Förändringar 

Om någon har planer på att sluta eller avsluta sitt uppdrag så meddela mig så fort som möjligt. Tänk på att en förutsättning för att hålla föreningen/laget igång är att alla hjälps åt så all hjälp från er föräldrar/vårdnadshavare är guld värd. 


Det blev mycket på en gång. Hoppas att ni orkade läsa allt:). Vid frågor/synpunkter hör av er till mig på l_huszar@hotmail.com eller 0736974515.


Mvh Linda Huszár (lagledare) och Henrik Jönsson, André Wideheim Ekelund och Ida Håkansson (tränare)


Påminnelse! Kiosken i helgen! Se nedan.
2020-01-21 22:36
 
Uppdaterat kioskschema
2020-01-08 17:09
Hej!
Här kommer det uppdaterade kioskschemat som Ronny har fixat ihop (ligger bland dokument här på sidan)! Byt tider med varandra om det skulle behövas men meddela eventuella ändringar till Ronny så att vi vet vem som står när.

Fick ni inga tider denna gång så får ni det nog till mjukhandbollen eller Lågan cup. Återkommer så fort vi vet tider till det.

/Linda

Newbody
2019-08-26 18:54
Hej!

Nedan har ni vår inloggningslänk som endast gäller för P07-08 i Lågan.

https://www.newbody.se/reg/TBVKVXI

Följ länken och logga in för att kunna sälja på facebook mm.

Jag hämtar katalogerna på torsdag och tar med dem till uppstarten på Vidablick.

/Linda
Hösten 19!
2019-08-25 11:02
Hej! 

Tisdagen den 3/9 ska vi ha lite uppstartsaktiviteter på Vidablick utanför Osbyholm. Vi samlas där 17.30 och håller på i drygt en timme. Denna aktivitet kommer att kosta ca 50kr/barn. Efteråt tänder vi grillen på plats och äter tillsammans medan vi har föräldramöte. Man tar själv med det man vill grilla. Mötet startar ca kvart i sju, sju. Är det jättedåligt väder kan vi bli tvungna att ställa in men vi hoppas så klart på sol!

Torsdagen den 5/9 kör vi inomhusträning i Hörbyhallen vid Georgeshillsskolan i Hörby 17.00-18.15

Tisdagen den 10/9 kör vi uteträning vid Karnas backe i Hörby 17.30-18.30.

Torsdagen den 12/9 inomhus i Hörbyhallen 17.00-18.15

Tisdagen den 17/9 uteträning vid Karnas backe i Hörby 17.30-18.30.

Torsdagen den 19/9 inomhus i Hörbyhallen 17.00-18.15
 
Lördagen den 21/9 Invigning av nya Lågehallen! Vi tittar på herrarnas match kl 16 iförda matchtröjor!

Från och med tisdagen den 24/9: Träning tisdagar och torsdagar 17.00-18.30 i Lågehallen.

Newbody-katalogerna kommer v.35! Jag mailar ut länk att lägga på tex fb så fort jag får den!

Mvh Linda Huszár, IK Lågan p07/08
0736974515


Skickat från min Samsung Galaxy-smartphone.
Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
IK Lågan Hörby, 16/09 09:06 
IK Lågan Hörby, 15/09 16:04 
IK Lågan Hörby, 01/09 12:10 
IK Lågan Hörby, 11/08 10:03 
IK Lågan Hörby, 02/07 11:10 
IK Lågan Hörby, 05/05 12:18 
 
Facebook
Huvudsponsorer
Folkspel
Gräsroten
Sponsorhuset