Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Välkommen!
Välkommen till IK Lågan.

Vill du bli medlem i vår förening? Klicka då här!
Information från styrelsen
2020-07-02 11:10
På årsmötet den 16 juni ifrågasattes huruvida en person kan sitta i styrelsen och samtidigt vara anställd av föreningen. Årsmötet beslutade att frågan skulle lämnas till styrelsen att undersöka och vidta nödvändiga åtgärder. 

Med anledning av årsmötet hade vi ett styrelsemöte förra veckan.
• Johannes Rosvall har nu avgått från styrelsen och Göran Nilsson går in som ordinarie ledamot enligt §25 i stadgarna.
• Vi tillsätter en grupp att se över och utveckla stadgarna. Är du intresserad av att vara med i den så vänder du dig till styrelsen@iklagan.com
• Under årsmötet framkom även önskemål om en större öppenhet i föreningen och därför kommer vi från och med nu att lägga ut alla styrelseprotokoll och årsmöteshandlingar på hemsidan (i inloggat läge för medlemmar) så att medlemmarna får tillgång till dem. Kommer förtydligande hur man loggar in efter sommaren.  

Styrelsen kommer att fortsätta utveckla föreningens verksamhet mot större öppenhet och möjlighet till involvering. På nästa styrelsemöte, den 10 augusti, kommer vi att jobba vidare med årsmötesprotokollet och besluten. I dags datum 2/7 är protokollet inte justerat av alla justeringsmän. 

Vänliga hälsningar
Styrelsen

IK Lågans Sommarkul 2020
2020-05-13 12:00

Vi erbjuder dig skoj, bad, lek och flera dagars aktiviteter och massor av rörelse och andra skojigheter. Vi har inga som helst krav, det ända är att du ska vara bered på att ha riktigt kul!

 

·      IK Lågans sommarkul pågår vardagar under vecka 25 (ej midsommarafton) och 26

·      Aktiviteter pågår mellan 10-16 i och kring Lågehallarna

·      Vi tar emot 45 st barn och ungdomar som är födda mellan 2008-2012.

·      Lunch och mellanmål varje dag.

·      Vi badar flera dagar på Lågedamsbadet.

 

Anmälan sker på denna länk https://sportadmin.se/form/form.asp?ID={7A260FB4-480C-4CC9-BB02-89C85310A505}


OBS! Vi är fulltecknade för vecka 26, anmälan där sätts som reserv.

 

Kostnaden för båda veckorna, 9 dagars läger är 1100 kr. Enbart vecka 25 kostar 500 kr och för vecka 26 är det 600 kr. Anmälningsavgiften faktureras senast den 3/6. Anmälan är först till kvarn. 

 

Vi följer FHM riktlinjer och kommer att anpassa vår verksamhet efter det. Skulle FHM komma med nya restriktioner som gör att vi behöver ställa in kommer anmälningsavgiften att återbetalas.

Viktigt att deltagare och anhöriga stannar hemma om man uppvisar symptom till sjukdom.

 

Frågor kontakta Johannes Rosvall på johannes.rosvall@iklagan.com

 

Nu ska vi bli fler!
2020-05-05 12:18

Hörby Kommuns största ungdomsförening behöver nu också involvera flest ideella krafter. Vi har de senaste tre säsongerna vuxit med 50 st nya spelare i åldern 7-25 år. Med detta så har också flertalet ledare, tränare och funktionärer tillkommit. Men nu måste vi ta nästa steg med att engagera fler personer i våra arbetsgrupper så styrelsen kan fortsätta driva föreningen framåt.  Vi ska bli fler som gör färre saker. 


Valberedningen och styrelsen har under våren arbetat med att tydliggöra våra arbetsgrupper och dess ansvar. Nu har vi börjat fylla dem och behöver din hjälp! 


Ungdomsgruppen, ansvarar för planering, rekrytering, utbildning och uppföljning för våra ungdomslag. Dessutom arbetar gruppen med våra läger och värdegrund. 


Seniorgruppen, ansvarar för dam och herrseniorerna. Rekrytering och kontakt med spelare och ledare är gruppens viktigaste ansvarsområde.


Marknadsgruppen, arbetar med nyhetsspridning på sociala medier, hemsidan och medlemsbrev. Samt ett stort och viktigt jobb med föreningens olika partners i en separat sponsorgrupp. Dessutom ansvarar gruppen för happenings i samband med seniormatcher och trivselaktiviteter för föreningen. 


Administrationsgruppen, ansvarar för föreningens tävlingar som seriespel, USM och cuper samt de funktioner som behövs i samband med tävlingarna. 


Ekonomigruppen, ansvar för föreningens ekonomi, budget och förvaltning. Dessutom arbetar de med försäljningsaktiviteter och Lågankiosken. 


Låter någonting intresserat? Hör av dig till kansliet eller valberedningen

Ny info: Gemensamt läger 2020
2020-04-24 12:45
Har i dagarna haft möte kring vårt gemensam läger som planeras genomföras i september. Pga rådande läge med Coronaviruset arbetar vi nu med lite olika alternativ. Utgångspunkten är att genomföra lägret med uteaktiviteter och utan övernattning med middag/frukost. Ev kommer det att göras med ett begränsat antal barn och ungdomar, först till kvarn som gäller då.

Vi arbetar också med tre olika planer, genomför lägret som tänkt, under en dag, eller tyvärr värsta fall kommer vi behöva att ställa in.  

Mer information kommer senast 4 veckor innan lägret. Anmälningsavgiften kommer att faktureras efter lägret har genomförts.  

Helgen den 5-6 september kommer vi att arrangera vårt gemensamma läger för spelare födda 2005-2012. 
Mer information om samlingstider och aktiviteter kommer när det närmar sig. 

Anmälan sker på denna länk 
Damer A
Mot en ny säsong för damlaget
2020-04-22 11:26, Damer A

Sedan tidigare är det klart att vår damtränare, Nicole Åström stannar kvar ytterligare ett år.

Hur vill du själv sammanfatta året som har gått?
-Det har varit en tung säsong som inte alls blivit som det var tänkt. Juniorerna har fått ta en stor roll och tanken var att det skulle slussas in försiktigt i senior sammanhang. Dom har gjort det otroligt bra och dom har växt med rollen som fått. Vi har haft klent med seniorspelare och det har gjort att juniorerna har fått gå tungt. De vi får ta med oss från denna säsong är att det fortfarande finns en go känsla i gänget. Vi visste att säsongen skulle bli tung men mot slutet såg vi fina resultat. Vi hittade ett försvarsspel som vi kände oss trygga i som ständigt blev bättre, men i anfallsspelet har vi varit för små och lätta. Vi började utnyttja det vi ska göra, farten, och när den var med oss fick vi även fina resultat den vägen. Men ett lärorikt år för mig framförallt och jag har en härlig känsla inför kommande säsong.

Hur ser det ut framöver? Några nyförvärv på gång?
- I nuläget är det svårt att säga hur det kommer se ut. Vi vill jobba vidare med dem som gjort jobbet denna säsong och kanske förstärka med några rutinerade spelare. Men i dagsläget kan jag inte säga mer än så.

Du hoppade in och spelade några matcher som spelande tränare, kommer du att fortsätta det?
-Om det bara vore några. Vi såg att vi var för tunna på 9 meter med få spelare och dom som fanns fick gå alldeles för tungt. Tanken var aldrig att jag skulle spela och det är tufft att sitta på 2 stolar för både mig och spelarna. Det har också gjort att jag inte kunnat fokusera helhjärtat på att utveckla individen och se saker som jag normalt kanske ser under match. Men Johannes har dragit ett jättelass för mig och stöttat på ett otroligt sätt. Så detta var endast en nödlösning som tyvärr varade för länge. Nästa säsong ska jag hålla mig där jag
hör hemma, skrikandes på bänken.

Hur ser spelartruppen ut?
-Den är så gott som intakt förutom några som valt att sluta, vissa känner att dom behöver hitta tillbaka till glädjen och suget efter handboll. Och det förstår jag till 100% för det har varit tufft. Men i övrigt ser den likadan ut än så länge.

Hur ser det ut framöver med träning/matcher?
-Just nu är vi inne i första delen av försäsongen. Vi löper och kör uppbyggnad. Förhoppningen är att vi ska kunna köra 3 träningar under del två varav ett pass i hall. Men i dagsläget är det svårt att säga hur det kommer se ut med rådande situation.

Vad behövs för att få ett bättre resultat kommande säsong?
-Dels behöver jag göra det som varit tanken från början. Fokusera på att utveckla individen och kollektivet och gå in mycket mer på detaljer. Det har hamnat i skymundan då jag även varit tvungen att fokusera på att prestera på planen. Sen måste vi ha större fokus på träning och hitta ett upplägg som fungerar för oss som lag. Vi ska fortsätta jobba med farten i första och andrafas på ett annorlunda sätt och utnyttja det vi är bra på bra. Springa och jobba offensivt bakåt.

Vi önskar Nicole och laget stort lycka till.

Nyheter från våra lag
Damer A, 22/04 11:26 
Herrar A, 20/04 11:15 
F03-04, 16/02 07:04 
F03-04, 16/02 07:03 
P07-08, 08/01 17:09 
 
Facebook
Huvudsponsorer
Folkspel
Gräsroten
Sponsorhuset