SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Bli medlem i IK Lågan Hörby
BLI MEDLEM
Välkommen!
Välkommen till IK Lågan.

Vill du bli medlem i vår förening? Klicka då här!
Information ang Covid-19
2022-01-21 14:32

Information till ledare/tränare/spelare och föräldrar i IK Lågan

 

På grund av nuvarande smittspridning uppmanar vi till stor försiktighet för att minimera smitta. Vid minsta symptom ska man inte besöka Lågehallen.

Ber er vara uppmärksamma på att restriktionerna och förhållningsreglerna nedan kan komma att ändras med kort varsel.

 

Följande gäller från och med den 21/1 2022:

 • Vid träning går föräldrarna ej in i Lågehallen. Hämtning och lämning sker utanför.
 • Kansliet kommer vara stängt för besökare tillsvidare.
 • Vid konstaterad smitta på spelare ska er lagledare kontaktas som sedan kontaktar kansliet. Lagledare informerar laget om bekräftad smitta.
 • Vid smitta (symptom eller positivt test) inom 48 timmar från det att spelaren i laget deltog i träning/match kommer träning och match att pausas de kommande dagarna. Varje fall hanteras individuellt med kansliet.
 • Vid smitta i samband med matcher kommer föreningen att ta kontakt med bortalagen.
 • Vi uppmanar personer som står i kiosken eller är entrévärd att bära munskydd. Munskydd finns i kiosken och tvättstugan.
 • Vi uppmanar publik/spelare/ledare/tränare, både vaccinerade och ovaccinerade att följa FHM rekommendationer.
 • Vid matcher ska all publik hålla avstånd till varandras sällskap, gäller både på läktaren och övriga publika ytor.

 

Match/entrévärd:

Föreningen har valt möjligheten att använda vaccinationsbevis i samband med matcher i Lågehallen. Kontroll av vaccinationsbevis sker i entrén eller vid uppgången av trappan.

Varje lag ansvarar för att ha minst en förälder på plats som kollar vaccinationspass enligt ett fastställt schema på matchdagarna. Läs mer om rutinen och hur kontrollen går till. 

Mer information om hanteringen av Covid-19 finns på Svenska Handbollsförbundets hemsida:

https://www.svenskhandboll.se/Nyheter/HandbolliSverige/Medanledningavcoronaviruset/

 

 

Valberedningen informerar
2022-01-04 11:01

Valberedningens främsta arbetsuppgift är att ge förslag till nya förtroendevalda.

Utifrån föreningens verksamhet och dess behov ska valberedningen söka efter personer som tillsammans utgör en bra representation av föreningens medlemmar samt bidrar med kunskaper och erfarenheter till föreningens ledning.

Vi försöker därför att var lyhörda och lyssna in vad medlemmarna och styrelseledarmöter  har för åsikter om hur styrelsens förmåga är att leda föreningen.

Det gör vi genom att var aktiva i föreningen och delta på sammanträden, aktiviteter och andra sammankomster. För att  på så sätt kunna se till så att det finns en bred kompetens

Vi ska kontinuerligt studera det som händer i föreningen, hur föreningen utvecklas och om det finns brist på viss kunskap eller erfarenhet

 

Vi vill vara tillgängliga för er medlemmar och har därför en mailadress som ni kan nå oss på valberedningen@iklagan.com

Ditt mail går till oss alla tre samtidigt.

 

Anders Nilsson, Philip Lindblad och Lena Persson

Viktig publikinformation
2021-12-01 10:27

Viktig publikinformation med anledning av införandet av ny regler från den 1/12 för tävlingar inomhus med fler än 100 åskådare.

 

Regeringen har beslutat att möjliggöra användning av vaccinationsbevis vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar inomhus med fler än 100 deltagare. Syftet är att minska smittspridningen av coronavirus men samtidigt kunna ha större publik på till exempel idrottsarenor.

 

IK Lågan är glada över att vi fortsatt kan ta emot mer än 100 i publiken trots en ökad smittspridning i samhället. Från och med idag, den 1/12 gäller följande vid IK Lågans matcharrangemang i Lågehallen. 

 • Krav på att all publik över 18 år ska uppvisa giltig legitimation samt gällande vaccinationsbevis vid insläpp i Lågehallarnas entré. Kravet gäller inte för personer som av medicinska skäl inte bör vaccinera sig och kan verifiera detta med giltigt läkarintyg.

Den som ska besöka en match eller tävling som publik hämtar sitt vaccinationsbevis på E-hälsomyndighetens webbsida covidbevis.se, via inloggning med e-legitimation. På samma sida finns även frågor och svar om vaccinationsbevis.

 

Den som har symptom ska inte delta i eller närvara vid vår verksamhet.  

 • Stanna hemma 
 • Testa dig 
 • Undvik att träffa andra 

Dessa råd gäller både den som är vaccinerad och den som är ovaccinerad. Barn yngre än sex år behöver inte testa sig.

 

Råd till besökare/publik 

För den som planerar att besöka matcharrangemang påminner vi om att den som uppvisar symptom ska stanna hemma samt att:

 • Visa hänsyn till din omgivning och undvik onödig trängsel. 
 • Tvätta/desinficera händerna.
 • Om du är över 18 år - förbered dig genom att se till att du kan uppvisa giltigt vaccinationsbevis och legitimation. Du ska vara vaccinerad med två doser och det ska ha gått minst 14 dagar sedan den andra dosen. Vaccination är förutsättningen för ett bevis och kan inte ersättas med bevis på genomgången infektion eller negativt test. 

 

 

Vill du utöka ditt engagemang i IK Lågan?
2021-11-15 12:37

Vi behöver fler som engagerar sig i våra olika grupper och bidrar till vår förening. Tillsammans delar vi glädje, gemenskap och utveckling. Var vill du vara med och bidra?

 

Seniorgruppen

Vill du vara med och bygga framtidens seniorlag både på dam- och herrsidan?

Att vi är en förening som vill ha många egna produkter i seniorlagen är ingen hemlighet, men hur ska vi göra för att detta ska bli en succé?

Det är dags att ta ett omtag kring vårt arbete för och med seniorerna. Vill och kan du vara med och bidra? Perfekt! Då är du den vi söker! Ju fler desto bättre! 

 

Marknadsgruppen

Syftet med marknadsgruppen är att stärka IK Lågan och göra vår förening attraktiv.

Marknadsgruppen består av fyra undergrupper, sponsorgruppen, mediagruppen, evenemangsgruppen och trivselgruppen. Vi behöver förstärkning i samtliga grupper.

 

De olika grupperna innebär

Sponsorgruppen 

Syftet med gruppen är att upprätthålla kontinuerlig kontakt med befintliga sponsorer, jobba med potentiella sponsorer, teckna avtal, anordna sponsorträffar samt att synliggöra sponsorerna.

 

Mediagruppen

Syftet med denna grupp är att synliggöra och marknadsföra våra lag, vår förening och våra sponsorer på sociala medier såsom Facebook och Instagram.

 

Evenemangsgruppen 

Syftet med denna grupp är att anordna olika former av evenemang inom klubben, såsom inträde och inspring av ungdomslag i samband med seniormatcher. Men även andra happenings som både synliggör klubben och våra sponsorer.

 

Trivselgruppen 

Syftet med denna grupp är att anordna olika aktiviteter för våra medlemmar för att stärka gemenskapen inom klubben

 

 

Barn & Ungdomsgruppen

Har ett brett och stort ansvarsområde som är uppdelat i undergrupperna Cup & läger, Värdegrund och Utbildning.

 

Cuper & läger

Gruppen har till uppgift att planera och genomföra läger samt identifiera och planera för en gemensam cup för alla Låganlag.

 

Värdegrund

Synliggöra, implementera och följa upp att värdegrund och Blå linjen efterlevs i hela föreningens verksamhet.

 

Utbildning

Säkerställa, implementera och följa upp så att föreningens ledare och spelare får och har rätt utbildning kopplat till verksam åldersgrupp.

 

 

Tävlingsgruppen

Gruppen ansvarar för att hantera, utveckla och planera tävlingsverksamheten. Här ingår våra egna cuper som arrangeras årligen, hemmaarrangemangen av USM samt rekrytering och mentorskap av domare.

 

 

Har du frågor om vad engagemanget innebär eller vill anmäla ditt intresse

Seniorgruppen kontakta senioransvarig Magnus Ivarsson på mail mange.ivarsson@gmail.com

Barn- och Ungdomsgruppen kontakta ungdomsansvariga Lotta Knutsson på lotta.knutsson@gmail.com eller Henrik Feldt på henrik.feldt.78@gmail.com

Marknadsgruppen kontakta Josefin Gren på josefin.gren@icloud.com eller Mia Nilsson på mia72nilsson@hotmail.se

Administration och Tävling kontakta Johannes Rosvall på johannes.rosvall@iklagan.com

 

 

 

Beställning av klubbkläder
2021-11-10 11:26

Fram till den 17/11 har alla medlemmar möjlighet att bestölla klubbkläder hos Sportringen Hörby. Klädsortimentet hittar ni här

BLI MEDLEM
Nyheter från våra lag
F09, 06/01 09:23 
P07-08, 04/12 23:30 
P07-08, 04/12 23:07 
P07-08, 13/11 12:28 
F07-08, 14/10 18:51 
 
Facebook
Huvudsponsorer
Folkspel
Gräsroten
Sponsorhuset