Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Välkommen!
Välkommen till IK Lågan.

Vill du bli medlem i vår förening? Klicka då här!
Information om våra planerade aktiviteter
2020-03-21 10:30

Vi upplever märkliga och speciella tider just nu.

Det gäller att nu i coronakrisen klara av två saker samtidigt, Dels följa experternas råd om hur vi skyddar oss och dels försöka hålla igång vår ekonomi så att inte mängder med konkurser ödelägger vårt land. Vi har de senaste sju åren byggt upp en solid ekonomi för att vara en förening. Med det sagt klarar vi oss inte utan intäkter under en längre period. Våra inställda arrangemang tillsammans med uteblivna LOK-stöd innebär att vi på kort sikt tappar över 150.000:- kronor i intäkter. Det är mycket pengar för en förening. På lång sikt kommer det också att drabba oss.


MEN, vi kommer att komma ur denna kris. Tänk logiskt, ha framtidstro, träna på egen hand, förändring kräver bara att vi tänker annorlunda.


Tills dess, stöd din lokala förening, köp en extra bingolott i påsk, eller en extra lott hos lågans eldsjälar (info finns på vår hemsida). Stöd våra fantastiska företag som valt att sponsra just vår förening, stöd våra lokala handlare, vi behöver dom alla!!

 

Det införs fler och fler begränsningar i samhället med fokus på att minska smittspridning.

Vi har den senaste veckan varit i nära kontakt med våra förbund och kommun där vi diskuterade igenom hur vi ska förhålla oss till de aktiviteter vi planerat framåt.


Vi tycker det är viktigt att ge våra medlemmar, ledare, föräldrar och partners så klara besked som möjligt och så mycket framförhållning det bara går i dessa tider.


Därför har vi tagit följande beslut:
Lågan Cup ställs in och fokus riktas mot att genomföra cupen nästa år i stället. Även Mjukhandbollsturneringen som vi sköt fram i tiden kommer att ställas in. 

Vi för kontinuerlig dialog med de cuper som våra lag är anmälda till. Vid risk att cupen inte blir av jobbar vi för att anmälningsavgifter och deltagarkort återbetalas.

Försäljningen av Bingolotter till påsk kommer att genomföras som planerat. Säljstart sker under den kommande vecka.

Från den 23/3 ger vi våra ledare en möjlighet att träna med sina lag igen. Dock avgör tränarna om, hur, när och var detta i så fall sker. All träning ska ske utomhus och utan närkontakt. Givetvis följer vi alla de generella råd gällande hygien och eliminering av smittrisk som ges av Folkhälsomyndigheten. Spelare stannar hemma vid symtom, även mycket lindriga sådana. All omklädning sker hemma och ingen delar vattenflaska med någon annan.

Vår årliga avslutningsfest för tränare, ledare och förtroendevalda planerar vi genomföra under sommaren. Vi återkommer med datum.


Oavsett om organiserad träning sker eller ej så är det så klart viktigt att röra på sig.
Som vi sagt tidigare: ut i skog och mark, kasta boll mot en vägg, njut av våren.

Vi följer utvecklingen noga och kommer att ge nya direktiv så fort en förändring sker, inte bara till det negativa utan även till det positiva när det normala handbollslivet återvänder.

Vi hoppas på en fantastisk beachsommar!

 

Styrelsen 

IK Lågan

Viktig info ang Coronaviruset
2020-03-12 19:59

Svenska Handbollförbundet (SHF) har idag torsdag 12 mars kl 17.00 lagt ut följande info på hemsidan:

https://www.svenskhandboll.se/Handbollinfo/Aktuellt/Medanledningavcoronaviruset/

 

Samt så har Skånes Handbollsförbund lagt ut följande information:

http://skanskhandboll.se/2020/03/12/info-skanes-hf-med-anledning-av-coronaviruset/

 

 

I Skåne kommer allt seriespel i ungdomsserierna att avslutas från och med den 13 mars.

Seniorserierna kommer att spelas klart men utan publik.

 

IK Lågan följer restriktioner från RF, SHF och Skånes Handbollsförbund.

Utöver ovan kommer vi som förening att ställa in Mjukhandbollsturneringen på söndag och alla träningsverksamhet för ungdomslagen pausas från och med den 13 mars.

 

Observera att denna information och dessa beslut gäller i nuläget och tillsvidare. Läget kan snabbt förändras och tagna beslut och rekommendationer kan komma att ändras med kort varsel. För aktiviteter längre fram bevakar vi utvecklingen och fattar fortlöpande beslut. Vår förhoppning är att kunna genomföra Lågan Cup som planerat. 


Styrelsen 

IK Lågan

Information om Coronaviruset
2020-03-11 14:08

Så jobbar IK Lågan för att förhindra smittspridning 


Att förhindra infektioner är normalt sett inte en del av föreningslivet. Vi ber er dock uppmärksamma utvecklingen av det nya coronaviruset.


Vi följer nogsamt utvecklingen kring det nya coronaviruset (Covid-19) och efterlever Folkhälsomyndighetens rekommendationer. 


En av de viktigaste åtgärderna för att förebygga smittspridning är att hålla god handhygien och följa basala hygienrutiner.

Samtidigt är vi beredda att vidta ytterligare åtgärder om det skulle krävas. 


Känner du dig själv sjuk? 

Avstå då från att träna eller besöka Lågehallarna för att inte sprida eventuell smitta vidare. 


Gemensamt läger 2020
2020-03-08 10:52
Helgen den 5-6 september kommer vi att arrangera vårt gemensamma läger för spelare födda 2005-2012. 
Det blir övernattning och en massa roliga aktiviteter tillsammans med spelare och ledare från Låganfamiljen. Mer information om samlingstider och aktiviteter kommer när det närmar sig. 

Anmälan sker på denna länk senast den 10/4. Anmälningsavgiften är 200 kr som kommer att faktureras ut under maj månad. 
Kläder klara att hämta
2020-03-06 08:10
Finns nu kläder att hämta hos Sportkalle. Alla väskor och träningskläder är klara. Dock har vi en del förseningar på några träningsjackor och byxor då Coronaviruset ställer till det med produktionen. Ta kontakt med Sportkalle om just era kläder är färdiga på 0415-155 35
Nyheter från våra lag
F05-06, 22/03 19:10 
F03-04, 17/03 10:26 
F05-06, 03/03 20:42 
F03-04, 16/02 07:04 
F03-04, 16/02 07:03 
 
Facebook
Huvudsponsorer
Gräsroten
Sponsorhuset