SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IK Lågan Hörby
Handboll

Christian Lindvall ny herrtränare
2020-04-20 11:15

IK Lågan har i helgen skrivit kontrakt med en ny A-lagstränare för herrsidan.
För dem flesta är Christian en välkänd handbollsprofil. Han är en rutinerad ledare och tränare med stark drivkraft för utveckling och förändring.
Christian kommer närmast från HK Ankaret där han under fyra säsonger varit huvudansvarig tränare för herrlaget.


Du har tidigare haft uppdrag som tränare för IK Lågans herrar med stor framgång. Under det första året vann ni div 3, året efter blev ni ett topplag i div 2 och tog en kvalplats till div 1. Känner du någon press redan nu på att prestera?
-Ja, det är klart att jag känner lite press men jag tycker om att jobba under press. Det blir en större utmaning och jag tror att man presterar bättre om man har en tydlig målbild och höga förväntningar, både som tränare och spelare. Om man ska bli duktig måste man klara av att hantera viss press då och då.


Vad fick dig då att ta uppdraget som tränare för IK Lågan?
-Jag har en positiv erfarenhet av föreningen och delar av laget sedan tidigare. Det presenterades en tydlig och realistisk målsättning i klubben för herrarna som tilltalar mig och jag ser det som en härlig utmaning att tillsammans med spelarna, övriga ledare och IK Lågans trogna supportrar att nå dit.


Har du hunnit träffa och bekanta dig med nuvarande spelartrupp och ledning? Dina intryck?
-Jag har träffat ordförande Anders Nilsson, Kimse och Magnus Ivarsson och har blivit väldigt väl bemött. Jag har fått bara positiva intryck, professionellt mottagande och tydliga målsättningar. Jag känner en del spelare sen tidigare och några har jag haft kontakt med. Allt för att känna av deras önskemål och inställning till att jag kommer tillbaka. Jag tyckte det var viktigt att ha ett förtroende i spelartruppen innan jag antog utmaningen.


Du pratar redan om målsättning?
-Ja, föreningen har en tydlig målsättning och det är ett relativt snabbt återtåg till division 1, och då vara väl förberedda.


För IK Lågans del så slutade förra säsongen inte så bra. Endast en seger, en oavgjord och resten förluster. Vad anser du behövs för att få ett bättre resultat kommande säsong?
-Jag tror att det är viktigt att behålla stommen i laget, för att utnyttja deras erfarenhet av den gångna säsongen. Sen tror jag man måste bredda truppen på några positioner samt att krydda med ytterligare någon spetsspelare, som har erfarenhet av spel i division 1 eller gärna högre.


Hur ser det ut framöver? Några nyförvärv på gång?
-Det jobbas på högtryck i sportkommittén med just dessa bitar och vad jag hört är minst två nya spelare i princip klara. Men fler kontakter är tagna så jag hoppas att jag snart vet vilken slutlig trupp jag har till mitt förfogande.


Går det och hur i så fall kommer du att lägga upp träningen under rådande Coronaläget?
-På grund av rådande läge kommer det att krävas en hel del egenansvar för att förbereda sig, främst fysiskt. Men vår förhoppning är att kunna köra igång någon form av kollektiv träning i början av sommaren. Den får naturligtvis anpassas utifrån de rekommendationer som då gäller. Alla kan spela handboll och den biten fixar vi snabbt tillsammans efter sommaruppehållet. Vi tittar på att eventuellt åka på en turnering i slutet av augusti, men ingen är bestämt ännu.


Vad tror du om kommande serie? Redan nu något lag som hot eller favoriter?
-Oj, svår fråga utan att ha sett kommande motståndare eller vilka trupper dem kommer att mönstra nästa säsong. Men Växjö och Eslöv hamnade på kvalplats så dem är nog revanschsugna efter att inte ha fått chansen att kvala. Så skulle jag gissa så kommer dessa säkert ligga i toppen även kommande säsong, tillsammans med oss.


Vilken handbollsfilosofi har du?
-Att anpassa spel till kompetens och nivå. Att alla ska ta ansvar och känna sig delaktiga i gemensamma beslut.


Anders Nilsson, ordf i IK Lågans tankar om tränarbytet.
-Först vill jag tacka Mikael Ekdahl för hans insats i föreningen. Vi hoppas kunna fortsätta ha ett samarbeta med honom på andra sätt i föreningen framöver.


Varför föll valet på Christian?
-Christian har under lång tid levererat under sina tränaruppdrag. Senast Christian var i IK Lågan tog han upp laget från div 3 till div 2 och året därpå kvalade vi till div 1.
Vi har fört möten och diskussioner med väldigt intressanta tränare men när möjligheten att signa Christian dök upp var valet ganska enkelt.


Vad kan vi se fram emot/förvänta oss framöver?
-Vi och spelarna vet vad vi får med Christian. Vi behöver snabbt hitta tillbaka till vinnarspåret och den mentaliteten. Lågehallen är vår hemmaborg, trots denna säsongen har vi under många år haft en fantastisk vinststatistik i lågehallen. Med Christian tror jag att truppen kan stärkas, att de ställer höga krav på sig själva och sina lagkamrater. Truppen håller på att förstärkas och vi kommer inom att presentera flera nya spelare.


Vi hälsar Christian Lindvall varmt välkommen till oss och önskar honom och laget ett stort lycka till.


Nyhetsarkiv
31-302022-08-25 10:04
Årsberättelse2022-06-23 10:12
 
Facebook
Huvudsponsorer
Folkspel
Gräsroten
Sponsorhuset